Border

Wij hebben verschillende producten, die hiervoor geschikt zijn voor het aanbrengen van een strooisellaag in uw border. Het aanbrengen van een strooisellaag noemen wij ook wel mulchen. 

Producten:

  • Vigro Bosstrooisel - bodemafdekkend materiaal op basis van gecomposteerd blad. Te gebruiken voor een natuurlijke strooisellaag tegen opkomend onkruid. Tevens brengt het extra organische stof, voeding en bodemleven in de bodem. Vigro Bosstrooisel bestaat uit fijn materiaal en simuleert daarmee een naturlijke strooisellaag.
  • Vigro Schimmelmulch - bodemafdekkend materiaal op basis van gecomposteerd hout en is een buffer voor water, voeding en bodemleven. Mulch wordt gebruikt voor het afstrooien van plantenborders en bij nieuwe aanplant van bomen en heesters. Bevat meer schimmelbiologie, heeft een grovere fractie en breekt trager af dan Vigro Bosstrooisel. 
  • Tuinpadsnippers - grove snippers van wortelmateriaal voor het maken van natuurlijke paden en borders. Naast de onkruidwerende werking zorgt het bedekken van de bodem er ook voor dat de grond niet zo snel uitdroogt. Bevat niet zoveel extra voeding en bodemleven zoals Vigro Bosstrooisel, Vigro Schimmelmulch en Vigro Houtcompost.
  • Vigro Houtcompost 0-10mm - fijne compost geschikt om in een dunne laag tussen de beplanting aan te brengen om zo een nette afwerking te verkrijgen. De compost zal na verloop van tijd door de ondergrond worden opgenomen en zo het bodemleven verrijken. Let op, Vigro Houtcompost houdt geen onkruid tegen als mulchlaag. 

Laagdikte
Om een goede werking te verkrijgen is het noodzakelijk vóór aanbrengen van het materiaal de (wortel-)onkruiden te verwijderen en de laag met mulchmateriaal dik genoeg toe te passen (zie onderstaande tabel). Vigro Bosstrooisel en Vigro Houtcompost breken sneller af dan Vigro Schimmelmulch en Tuinpadsnippers, let er dus op om dit jaarlijks aan te vullen. 

Materiaal Laagdikte
Vigro Bosstrooisel 5 cm (8 cm aanbrengen i.v.m. inkrimpen product)
Vigro Schimmelmulch 8-10 cm
Tuinpadsnippers 8-10 cm
Vigro Houtcompost 0-10 mm 1 cm

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...