Wie zijn wij?

Van Iersel Compost is al vanaf de oprichting een echt familiebedrijf: aan het hoofd van de onderneming staat reeds de derde generatie. Edwin, Mark en Bram hebben het stokje van hun vaders overgenomen. Het is onderdeel van Van Iersel Holding en bestaat uit vier locaties.

Van Iersel Compost heeft vier locaties: Biezenmortel, Deurne, Gilze (Riel) en Ravenstein. Het zusterbedrijf Soiltech levert ontwikkelt, produceert en distribueert slimme meststoffen en is tevens op de hoofdlocatie in Biezenmortel gevestigd.

Missie

Wij willen een betrouwbare en professionele partner zijn op het gebied van groenafvalverwerking en de levering van hoogwaardige bodemverbeteraars, zowel voor overheden, bedrijven als particulieren. 

Visie

Als solide familiebedrijf willen wij onze unieke kennispositie in de markt verder uitbouwen. Van afval wordt een biologische grondstof gemaakt, die op een natuurlijke manier de wereld én de voedselproductie gezonder en duurzamer maakt.

Partners

Cumela
BVOR

Kwaliteit staat voorop

Bij Van Iersel Compost en Soiltech bezitten we een vooruitstrevende geest. Continue productontwikkeling en -verbetering hebben geleid tot compostproducten van hoge kwaliteit. Deze producten zorgen voor een toename van het natuurlijk ziekte onderdrukkend vermogen van de bodem en een weerbaar gewas. 

Ontwikkeling

In de loop der jaren hebben we verschillende nieuwe compostproducten ontwikkeld, zoals onze speciale Vigro Schimmelhumus. Nog steeds hebben wij een vooruitstrevende en kritische blik ten opzichte van onze processen om zo onze klanten producten van de beste kwaliteit te kunnen leveren.

Historie

Het familiebedrijf is in 1947 opgericht en is na loonactiviteiten van oorsprong een loonbedrijf, dat via cultuurtechnische werken en sloopwerken zich ontwikkeld heeft tot één van Nederlands grootste en vooruitstrevende groenafvalverwerkers. En daar zijn we trots op!

1947 - Oprichting
Janus van Iersel is de grondlegger van het bedrijf en richtte in 1947 A.G. van Iersel en Zonen BV op. Het bedrijf beoefende verschillinde disciplines, zoals aannemerij, precisiesloop en aanleg en onderhoud van sportvelden in het zuiden van Nederland.

1991 – Overstap naar compostering
In 1991 loopt Van Iersel vooruit op het stortverbod voor groenafval en schaft een mobiele versnipperaar aan. Snel daarna start het familiebedrijf met composteren. In de daarop volgende jaren kreeg Van Iersel Compost steeds meer landelijke erkenning als dé verrijkte groencompost met een constante hoogwaardige kwaliteit. De vraag om kwalitatief hoogwaardige groencompost groeide, vooral in de ecologische tuinbouw en glastuinbouw.

1999 – Vigro Schimmelhumus
De vooruitstrevende instelling van het bedrijf heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw soort compost: Vigro Schimmelhumus. Deze speciale compost stimuleert  de bodemvruchtbaarheid en het natuurlijke ziekte onderdrukkend vermogen van de bodem. Hiermee wordt een grote stap gezet naar een duurzame teelt. 

2000 – Opening locatie Ravenstein
In 2000 wordt de tweede composteerlocatie aangekocht en in gebruik genomen: ‘De Blauwe Kei’ oftewel locatie Ravenstein

2005 – Oprichting Soiltech (voorheen Soil-Tech Solutions)
Uit interesse voor de bodemproblemen van klanten, ging Van Iersel zich verdiepen in de mineralenbalans in de bodem en de behoefte van het gewas. Deze interesse leidde tot de oprichting van Soiltech: specialist in het ontwikkelen, produceren en vermarkten van bladvoedingsproducten en biostimulanten.

2011 – Opening locatie Gilze
Na een lange zoektocht is in 2011 een derde locatie aangekocht en in gebruik genomen: locatie Gilze. Sinds 2013 kunnen ook particulieren hier terecht voor het lossen van groenafval en de uitgifte van compostproducten.

2018 – Opening locatie Deurne
Als solide familiebedrijf wil Van Iersel haar unieke kennispositie in de markt verder uitbouwen. Met de exploitatie van de composteerinrichting locatie Deurne heeft Van Iersel een nog bredere spreiding en kan zij haar klanten nog beter van dienst zijn. 

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...