Moestuin aanleggen

Moestuin aanleggen
Voor het aanleggen van een moestuin waar u nog jaren plezier aan kunt hebben, is het belangrijk om de bodem goed voor te bereiden en deze in balans te brengen. 


Compostproducten die voor het  aanleggen van een moestuin geschikt zijn:

  • Vigro Houtcompost 10mm - levert voeding voor bodemleven en gewas en bevordert de bodemstructuur. Te gebruiken voor vermenging in de ondergrond bij aanleg.
  • Vigro Wormhumus is ook een bodemverbeteraar maar met een hoger organische stof gehalte en rijkere nuttige microbiologie. Te gebruiken voor vermenging in de ondergrond bij aanleg. 

Grondproducten die voor het aanleggen van een moestuin geschikt zijn:

  • Vigro Tuinaarde - mengsel waar het hoogwaardige Vigro Houtcompost in is verwerkt voor een variatie aan bodemleven en grof zand voor een goede structuur. Kant en klare teelaarde. Onder andere te gebruiken voor het opvullen en uitvlakken van uw moestuin. 

Stappenplan aanleg moestuin

  1. Graaf ca. 30 cm van de bodem af.
  2. Meng deze grond op met compost (verhouding 2/3 grond en 1/3 compost). 
  3. Schep het mengsel van grond en compost terug in het vak waar de moestuin komt.
  4. Strooi daarna een laag van ca. 1 cm Vigro Wormhumus over de toplaag voor het brengen van extra voeding voor de nieuwe aanplant. Hark deze licht in.
  5. Laat de grond 1-2 weken rusten (als dat mogelijk is).
  6. Plant de zaden en/of stekken in de moestuin.

Zorg
voor de Bodem

Op basis van de huidige situatie kunnen wij, vooralsnog, uw grondmonsters in behandeling nemen met de service en  doorlooptijden zoals...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...