Onkruid tegengaan

Hebt u last van onkruid in uw tuin en bent u op zoek naar een natuurlijk oplossing? Onze mulchproducten zijn gemaakt van 100% organisch materiaal. 

Naast de onkruidwerende werking zorgt het bedekken van de bodem ervoor dat de grond niet zo snel uitdroogt. Hiermee bespaart op onderhoud en brengt u extra organische stof, voeding en bodemleven in uw bodem.

Producten
Producten die voor het tegengaan van onkruid in uw tuin geschikt zijn:

  • Vigro Bosstrooisel - bodemafdekkend materiaal op basis van gecomposteerd blad. Te gebruiken voor een natuurlijke strooisellaag tegen opkomend onkruid. Tevens brengt het extra organische stof, voeding en bodemleven in de bodem. Heeft een fijnere fractie en oogt natuurlijker dan Vigro Schimmelmulch. 
  • Vigro Schimmelmulch - bodemafdekkend materiaal op basis van gecomposteerd hout en is een buffer voor water, voeding en bodemleven. Vigro Schimmelmulch wordt gebruikt voor het afstrooien van plantenborders en bij nieuwe aanplant van bomen en heesters. Bevat meer schimmelbiologie en breekt trager af dan Vigro Bosstrooisel. 
  • Tuinpadsnippers - grove snippers van wortelmateriaal voor het maken van natuurlijke paden en borders. Naast de onkruidwerende werking zorgt het bedekken van de bodem er ook voor dat de grond niet zo snel uitdroogt

Om een goede werking te verkrijgen is het noodzakelijk vóór aanbrengen van het materiaal de (wortel-)onkruiden te verwijderen en de laag met mulchmateriaal dik genoeg toe te passen. Zie onderstaande tabel.

Materiaal Laagdikte
Vigro Bosstrooisel 5 cm (8 cm aanbrengen i.v.m. inkrimpen product)
Vigro Schimmelmulch 8-10 cm
Tuinpadsnippers 8-10 cm
 

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...