Het organische stofgehalte in uw bodem verhogen

Organische stof komt de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Door het gebruik van kunstmest en intensief bodemgebruik neemt het organisch stof gehalte in de bodem al jaren af. Het verhogen van de organische stof in de  bodem zorgt voor een fysische, chemische en biologische verbetering van uw grond. Het verhoogt de vruchtbaarheid en bodemgezondheid.

Het nut van organische stof

Organische stof zorgt voor:

  • Bodemstructuur
  • Vochtregulatie
  • Levering en buffering nutriënten
  • Bodemleven, micro-organismen

In het najaar compost strooien met een trebbe strooierGroencompost

Van Iersel groencompost is een goede bron van stabiele organische stof. Daarnaast bevat het veel voedingsstoffen en nuttige micro-organismen. Onze groencompost is vrij van ziektekiemen en onkruidzaden Tevens is groencompost een biologische A-meststof. De gift per hectare is afhankelijk van uw bodem. Voor een onderbouwde adviesgift, kunt u een bodembalansanalyse laten uitvoeren. Het najaar is een uitermate geschikt moment om compost te strooien.

Compostmengsel op maat

Een effectieve manier om uw perceel te optimaleren, is door een compost mengsel op maat laten samenstellen op basis van een bodemanalyse (bijv. een bodembalans analyse). Een compostmengsel op maat bestaat uit Van Iersel groencompost, waar hoofd- en spoorelementen en plantversterkers in optimale hoeveelheden voor uw bodem en gewas zijn doorgemengd. Dit betekent dat uw bodem in slechts één werkgang chemisch, fysisch en biologisch wordt verbeterd.

Informatie & advies

Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact met ons op via info@van-iersel.eu of telefoonnummer 0411-648100.

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...