Vigro-producten in Deurne

Terug naar Bedrijf

Van Iersel Compost is een echt familiebedrijf gespecialiseerd in het opwaarderen van groenafval tot compost en hoogwaardige bodemverbeteraars, die we op de markt brengen onder de merknaam Vigro. Wij verwerken groenafval van openbare, particuliere en professionele bronnen.  Ons Vigro-assortiment is vanaf nu ook in Deurne  verkrijgbaar. Particulieren en professionals kunnen dagelijks hun tuinafval storten en in één rit de Vigro-producten afnemen.

Het Vigro-assortiment: houtcompost, bosstrooisel, wormhumus, tuinaarde, tuinpadsnippers en tuinturf. 

Bodemverbeteraars stimuleren het bodemleven, brengen voedingsstoffen voor de plant en zorgen voor een betere structuur, afwatering en buffercapaciteit in de bodem. Wij produceren 100% natuurlijke (organische) meststoffen en bodembedekkers, waarmee u uw tuin kunt bemesten en de bodem kunt verbeteren.

Vigro houtcompost  is een goede bron van stabiele organische stof waarmee je de bodem voor lange termijn verbetert. Vigro Houtcompost is gemaakt van enkel een optimale mix van enkel groenafval zoals blad, hout en gras. Deze compost kan zowel in alle vollegronds teelten toegepast worden maar ook in openbaar- en particulier groen.

 Toepassing: 1 a 2 cm doormengen door 10 cm bestaande grond. 


Vigro Wormhumus wordt toegepast om de bodem microbiologisch te verrijken en de voedingswaarde van de bodem te verhogen. Het kan breed worden toegepast in particuliere tuinen, gazon, openbaar groen en vollegrondsteelten zoals groente-, boom-, bollen- en fruitteelt.

Toepassing: 2 à 3 cm doormengen door de bestaande grond. 


Vigro Bosstrooisel Dit structuurrijke organische materiaal met kleefkracht vormt een natuurlijke laag tegen opkomend onkruid, waardoor er op onderhoud wordt bespaard. Ook brengt het extra organische stof, voeding en bodemleven, en wordt het vocht in de bodem beter vastgehouden.

Toepassing: een laag van 8 cm bovenop de bestaande bodem aanbrengen.


Vigro Tuinaarde is een mengsel met hoogwaardige compostproducten om voeding, waterbuffering en variatie aan bodemleven te brengen. Dit mengsel geeft een goede basis voor de toekomstige beplanting.

Toepassing: voor het ophogen/ aanvullen van plantvakken, tuinen, perken en egaliseren onder gazons. U kunt rechtstreeks planten in de Vigro Tuinaarde.


Tuinpadsnippers zijn ideaal voor het maken van natuurlijke paden en borders. De snippers zijn gemaakt van stronken en wortelhout. Dit zorgt ervoor dat het hout niet zo snel vergaat.  Naast de onkruidwerende werking zorgt het bedekken van de bodem er ook voor dat de grond niet zo snel uitdroogt.

Toepassing: door aanbrengen van een laagdikte van zo’n 10 cm wordt de ondergrond volledig bedekt en krijgen (wortel-) onkruiden geen kans. De tuinpadsnippers kunnen ook als mulchlaag tussen de planten gebruikt worden. 


Tuinturf  Tuinturf wordt voornamelijk opgemengd met bestaande grond om de pH-waarde te verlagen. Door de lage zuurgraad is het goed te gebruiken voor planten die een relatief zure grond vragen, zoals Azalea, Rhododendron en heidebeplanting. Tuinturf kan ook gebruikt worden om oppervlakten af te strooien als decoratie of tegen onkruidgroei.

Toepassing:  2 à 3 cm doormengen door de bestaande grond.


Van Iersel werkt, met 30 vakbekwame medewerkers, continu aan het verbeteren van compostproducten en beschikt inmiddels over een netwerk van vestigingen in Noord-Brabant. Zo hebben wij, behalve in Deurne, ook vestigingen in Biezenmortel, Gilze en Ravenstein.

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...