Groenvoorziening

Vele voordelen bodemverbeteraars in groenvoorziening

Een gereguleerde groei, minder uitval van nieuwe aanplant, minder vocht- en droogtegevoelig, gemakkelijker en minder onderhoud.

Relevante producten

Bekijk hieronder de relevante producten voor de sector openbaar groen en cultuurtechniek:

Compostproducten:                        

 • Vigro Houtcompost 0-10mm - levert voeding voor bodemleven en gewas en bevordert de bodemstructuur. Te gebruiken voor vermenging in de ondergrond.
 • Vigro Houtcompost 0-15mm - levert voeding voor bodemleven en gewas en bevordert de bodemstructuur. Te gebruiken voor vermenging in de ondergrond.
 • Vigro Receptmix - is een compostproduct of samenstelling van compostproducten waaraan extra nutriënten en/of spoorelementen zijn toegevoegd.
 • Vigro Schimmelhumus - brengt stabiele humus, voeding en een hoge diversiteit aan schimmeldominant bodemleven. Te gebruiken bij aanplant van houtachtige beplanting en bomen of als groeiplaatsverbetering in bestaande situaties.
 • Tuinturf - bodemverbeteraar op basis van veen. Het is een substraat met een lage pH-waarde (zuurgraad) en een hoog gehalte organische stof. Tuinturf wordt voornamelijk opgemengd met bestaande grond om de pH-waarde te verlagen.
 • Vigro Wormhumus - bodemverbeteraar met een hoog organische stof gehalte, relatief veel calcium en rijk aan nuttige microbiologie. Te gebruiken voor vermenging in de ondergrond of afstrooien van o.a. gazons. 
 • Vigro Bomengrond Schimmelrijk - bodemverbeteraar op basis van zwarte grond waaraan compost en schimmels zijn toegevoegd. O.a. te gebruiken voor ophogen/aanvullen van plantvakken waar beuken in geplant worden. Ook andere bomen zullen beter aanslaan bij het gebruik van deze grond, vanwege de diversiteit aan schimmels.

Grondproducten:

 • Vigro Dressgrond - grondmengsel op basis van zwarte grond met  gecertificeerd ééntoppig zand voor een goede structuur en hoogwaardige fijne houtcompost voor een variatie aan bodemleven en organische stof. Vigro Dressgrond wordt voornamelijk gebruikt voor het dressen van sportvelden, gazons en golfbanen.
 • Vigro Tuinaarde - mengsel waar hoogwaardige houtcompost in is verwerkt voor een variatie aan bodemleven en grof zand voor een goede structuur. Kant en klare teelaarde. Te gebruiken voor opvullen en uitvlakken van een nieuw aan te leggen gazon. 

Mulchproducten:

 • Vigro Bosstrooisel - bodemverbeteraar op basis van gecomposteerd blad. Te gebruiken voor een natuurlijke strooisellaag tegen opkomend onkruid.Tevens brengt het extra organische stof, voeding en bodemleven in de bodem.
 • Vigro Schimmelmulch - bodemafdekkend materiaal op basis van gecomposteerd hout en is een buffer voor water, voeding en bodemleven. Mulch wordt gebruikt voor het afstrooien van plantenborders en bij nieuwe aanplant van bomen en heesters.
 • Tuinpadsnippers - voor het maken van natuurlijke paden en borders. Naast de onkruidwerende werking zorgt het bedekken van de bodem er ook voor dat de grond niet zo snel uitdroogt.

Programma voor bodemverbetering

Wij adviseren u graag persoonlijk voor het opstellen van een bodemverbeteringsprogramma voor uw specifieke teelt. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 0411-648 100 of stuur een e-mail naar info@van-iersel.eu.

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...