Hoveniers

Bodemverbeteraars voor een gezonde tuin

Toepassing van bodemverbeteraars biedt vele voordelen in de tuin en plantsoenen. Een gereguleerde groei, minder uitval van nieuwe aanplant, minder vocht- en droogtegevoelig, gemakkelijker en minder onderhoud.

Relevante productenCompost instrooien
Bekijk hieronder de relevante producten voor tuinen en plantsoenen:

Compostproducten:

  • Vigro Antikever - milieuvriendelijke manier om de geproefde lapsnuitkever, ook wel de taxuskever, tegen te gaan.          
  • Vigro Gazoncompost - extra fijne houtcompost van 5 mm die voeding brengt voor het  bodemleven en gewas en de bodemstructuur bevordert. Te gebruiken voor het verstrooien over het gazon (topdressen).
  • Vigro Houtcompost 0-10mm - levert voeding voor bodemleven en gewas en bevordert de bodemstructuur. Te gebruiken voor vermenging in de ondergrond.
  • Vigro Schimmelhumus - brengt stabiele humus, voeding en een hoge diversiteit aan schimmeldominant bodemleven. Te gebruiken bij aanplant van houtachtige beplanting en bomen of als groeiplaatsverbetering in bestaande situaties.
  • Tuinturf - bodemverbeteraar op basis van veen. Het is een substraat met een lage pH-waarde (zuurgraad) en een hoog gehalte organische stof. Tuinturf wordt voornamelijk opgemengd met bestaande grond om de pH-waarde te verlagen.
  • Vigro Wormhumus- bodemverbeteraar met een hoog organische stof gehalte, relatief veel calcium en rijk aan nuttige microbiologie. Te gebruiken voor vermenging in de ondergrond of afstrooien van o.a. gazons. 

Grondproducten:

  • Vigro Tuinaarde - mengsel waar hoogwaardige houtcompost in is verwerkt voor een variatie aan bodemleven en grof zand voor een goede structuur. Kant en klare teelaarde. Te gebruiken voor opvullen en uitvlakken van een nieuw aan te leggen gazon. 

Mulchproducten:

  • Vigro Bosstrooisel - bodemverbeteraar op basis van gecomposteerd blad. Te gebruiken voor een natuurlijke strooisellaag tegen opkomend onkruid.Tevens brengt het extra organische stof, voeding en bodemleven in de bodem.
  • Vigro Schimmel​mulch - bodemafdekkend materiaal op basis van gecomposteerd hout en is een buffer voor water, voeding en bodemleven. Mulch wordt gebruikt voor het afstrooien van plantenborders en bij nieuwe aanplant van bomen en heesters.
  • Tuinpadsnippers - voor het maken van natuurlijke paden en borders. Naast de onkruidwerende werking zorgt het bedekken van de bodem er ook voor dat de grond niet zo snel uitdroogt.

Toepassing
Het werkgebied van de hoveniers bestaat vaak uit het aanleggen en onderhouden van tuinen van zowel particulieren als bedrijven. Neem daarom ook eens een kijkje op onze particuliere site voor meer (toepassings)informatie.

Programma voor bodemverbetering
Wij adviseren u graag persoonlijk voor het opstellen van een bodemverbeteringsprogramma voor uw specifieke teelt. Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 0411-648 100 of stuur een e-mail naar info@van-iersel.eu.

Zorg
voor de Bodem

Bodemanalyses Op basis van een bodemanalyse kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen...

Inname
groen- afval

Van groenafval naar grondstof! Van Iersel Compost is gespecialiseerd in groenrecycling: wij nemen groenafval in en verwerken dat vervolgens tot compostproducten...